Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je alleen flamberen in een speciale flambeerpan, of kun je het in elke willekeurige koekenpan doen?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

kan beide maar in een flambeerpan gaat het beter en veiliger; de gewone pan moet een dikke en gladde bodem hebben. en goed schoon natuurlijk. niet te heet want dan krijg je een steekvlam. even oefenen
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Kan in principe in iedere pan, maar houd rekening met de warmte. Sommige anti aanbak pannen kunnen daar niet goed tegen.

En vergeet niet de afzuiger uit te zetten als het vuur erin gaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Kan inderdaad met een gewone, degelijke koekenpan. Ik zou geen goedkope pan gebruiken, want daarvan is de bodem vaak veel te dun. Daarnaast is het belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden:

- Zet de afzuigkap af, vlam trekt omhoog
- Zorg dat er een passend deksel aanwezig is
- Probeer contact met het vet te voorkomen

De onderstaande link geeft meer praktische tips.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image