Mijn boter brandt bij het braden steeds aan. Wat doe ik fout?
Het ligt niet aan de pan, want ik heb een paar dagen geleden een nieuwe vleespan gekocht en het blijft aanbranden. wel minder, want de oude pan was een beetje kalig aan het worden. De hoeveelheid boter maakt ook niet uit. ook het vuur lager zetten helpt niet.
Het gebeurt ook al voordat ik water bij het vlees doe, wat trouwens altijd voor een hoop gesis en rook zorgt. zowel bij koud als bij warm water. kan het aan het fornuis liggen? wat doe ik verkeerd, ik word er gek van!
Toegevoegd na 1 uur:
niet mijn héle jus verbrand, alleen langs de randen
Gebruik een mengsel van boter en olie om in te bakken.
De olie zorgt ervoor dat de boter hogere temperaturen kan hebben.
Nog beter (smaken verschillen) bak in wat olie en doe er later een klontje boter bij voor de smaak en om de jus te maken.
Succes
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.