Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaan er indische gerechten die qua smaak in de buurt komen van Lempers,maar gemakkelijk te maken zijn?

Lempers zijn heerlijk maar erg bewerkelijk,Misschien een bepaalde rijstschotel?

12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

De meest simpele lemper die ik kan bedenken;

Leg klaar; een plat bord, plasticfolie, een kleine deegroller of glazen flesje ofzo.

Kook kleefrijst gaar in ruim water met 2 eetl. kokos.
Roerbak kleingesneden kipfilet met wat ui en knoflook.
Doe er wat sereh, ketjap, sambal en ketoembar bij.

Als alles klaar is, scheur je een stuk plasticfolie af van ca. 20x20 cm.
Leg de folie op het platte bord, bestrijk het met wat olie en schep er ong. 2 eetl. kleefrijst op. Vouw het plastic dubbel en rol het met het deegrollertje plat. Vouw het plastic weer open en leg er een eetl. vulling in op de rijst. Klap het voorzichtig dicht met behulp van de folie en druk de randen van de kleefrijst stevig op elkaar. Rol het op tussen je handen en met behulp van het plastic en vouw het nu weer dicht en in het plastic.

Je kunt er een aantal tegelijk maken en in de diepvries bewaren. Als je er dan trek in hebt, hoef je de lemper maar 2 min. in de magnetron te ontdooien.
Je kunt hem ook stomen in een metalen vergiet boven een laagje kokend water of in een stoompan.
De kleefrijst kan je kopen onder de naam 'Ketan' en op de verpakking staat dat je het eerst vele uren moet weken voor je het gaat koken. Zelf heb ik dat nooit gedaan en gewoon gekookt zonder te weken. Ze smaken dan net zo goed.

Toegevoegd na 2 minuten:
Je kunt natuurlijk ook gehakt nemen en de kant-en-klare kruiden voor lemper. Die van Koningsvogel zijn erg lekker.

Toegevoegd na 18 minuten:
Je kunt natuurlijk ook rijst koken met wat zout en een stuk kokosblok of kokosrasp.
In een andere pan braad je gehakt of kip met kruiden als uien, knoflook, fijngeraspte kemiries, djinten(komijnpoeder), ketoembar(koriander), koenjit(geelpoeder)peper en zout. Alles in een vijzel fijnwrijven en in wat olie aanfruiten, dan het gehakt/kip erbij me bakken. Je kunt ook de kant-en-klare 'lemper' kruidenmix nemen.

Op je bord de rijst leggen en het vleesmengsel erbovenop of erbij leggen. Zo heb je het als bordgerecht.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing