Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat als mijn spaghettisaus te pikant is wa kan ik daar aan doen *_*?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
26K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kan natuurlijk ook proberen om pikant te leren eten, lol
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Is het tomatensaus of pesto of wat voor een basis smaak heeft het?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (8)

Een scheut melk er aan toevoegen.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Koffiemelk of een schepje suiker erdoor, dat helpt wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Schepje suiker neutraliseert de smaak weer wat.

Toegevoegd na 3 minuten:
Als je iets toevoegt, dat vettig is, dan wordt het eten minder heet. Kookroom of creme fraiche bijvoorbeeld.

Toegevoegd na 8 minuten:
Je kunt ook nog yoghurt toevoegen, dat verzacht de smaak zonder de smaak zelf aan te tasten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
keuze uit : wat extra tomaten er bij, of een aardappel schillen en mee koken, neem veel op!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ga maar voor de patat is het meest efficiente
Dikke duim
doe er wat yoghurt bij ,dat neutraliseert de pikante smaak
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kunt hem invriezen. De volgende keer dat je hem dan opwarmt is de 'pit' er voor een groot deel uit.
Je kunt er ook (slag)room of crème fraîche door roeren.
Dan wordt het een minder pikante roomsaus die ook erg lekker kan zijn!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kan ook nog een hoeveelheid saus maken die je niet kruid en beide samenvoegen.
Hebt dan ineens saus voor meerdere keren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Juistem/ Gewoon een pak gezeefde tomaten erdoor (basis voor saus zonder kraak of smaak) verdubbelt ewoon de hoeveelheid zonder de smaak aan te tasten, halveert scherpte en zoutgehalte, en je bent meteen klaar voor de volgende keer. Prima in te vriezen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Yep, that's the idea ;-)
flyingcrow
12 jaar geleden
plus!
Zelf gebruik ik altijd ketjap in de spaghetti. Dit verminderd de pikante smaak.

Om het extra lekker te maken, kan hier weer extra tomatenpuree aan toegevoegd worden, wat een zeer rijke smaak geeft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding