Hoe meng je gesmolten chocolade met boter tot een homogeen mengsel?
Toegevoegd na 13 uur:
Ik heb de chocolade au bain marie gesmolten, daaraan heb ik warme slagroom toegevoegd. Zeer goed geroerd. Boter erin laten smelten. Goed geroerd. Evengoed blijft de boter er als een laagje op liggen.
Geef even de hoeveelheden die je gebruikt hebt, blijkbaar klopt daar ergens iets niet.
Ik heb 180 gram Green & Black 70% chocolade gebruikt, 200 gram slagroom, 30 gram whisky en 40 gram boter. Volgens recept van Kees Raat slagroom met whisky en een snufje zout aan de kook gebracht, chocolade au bain marie gesmolten, warme slagroommengsel erdoor, boter toegevoegd. Toen goed geroerd, maar met dus een laagje gesmolten boter als resultaat boven op.
De bedoeling was een ganache te maken als vulling voor bonbons. De gestolde boter heb ik later kunnen verwijderen en evengoed was het resultaat in de bonbon lekker. Maar ik zou het graag op de juiste manier doen. Vanochtend heb ik het op de manier gedaan die zazoe als antwoord indiende en dat lijkt een stuk beter gelukt.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.