Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Gebruiken ze in aziatische restaurants een rijstkoker of een rijststomer? Welk merk is hiervan het beste(voor een schappelijke prijs)?

Bij indonesische en thaise restaurant hebben ze vaak perfecte basmati-/pandanrijst. Maar gebruiken ze hiervoor een rijstkoker of een rijststomer? En welke rijst wordt hier gebruikt? Welk merk is aan te raden?

Toegevoegd na 2 uur:
Welk merk voor een rijstkoker of een rijststomer bedoel ik.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

De restaurands waar ik kom gebruiken ze de rijst stomer. en ja, gewoon de natuurlijke witte rijst. voor smaak kan je zelf wat kruiden toevoegen
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Er is wel een verschil in rijstkoker of stomer! De naam zegt het al. In de koker ... kook je dus de rijst, in de stomer, kan je het opwarmen. Ik zelf gebruik pandanrijst. Een mooie grote witte korrel. En niet van een speciaal merk hoor !! Want AH heeft ook pandan.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Indische en Chinese restaurants en ook mensen met een aziatische achtergrond koken de rijst vaak eerst en stomen de rijst daarna nog na. De korrels garen dan na, en zijn niet hard.
Zie hierbij het volgende recept in bron 1.
Als je een elektrische rijstkoker kiest, moet er wel een stoommogelijkheid bij zitten. Die je bij het Kruidvat, Blokker, enz. ziet, hebben vaak alleen de kookmogelijkheid.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing