Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan je voorkomen dat de ananas erg nat blijft in een bladerdeeg flap?

We gaan zo appelflappen maken en ananasflappen. We gebruiken hiervoor bladerdeeg(uit een pakje). Voor de appelflappen gebruiken we een beetje custard poeder om het teveel aan vocht op te nemen. Kan dit ook bij de ananas? Is dit dan wel lekker/eetbaar?

Of andere tips?

Toegevoegd na 5 uur:
Alles werkt wel, vandaar geen beste antwoord dit keer.

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

De plakken ananas na het uitlekken even deppen met een schone theedoek.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
ananas eerst heel goed laten uitlekken en daarna met een schone theedoek deppen.

Of eerst op de theedoek leggen en daarna na een tijdje omkeren.

Het vocht wat dan nog over is zou dan verdampen in de oven (als je kleine gaatjes in het bladerdeeg maakt bijvoorbeeld)

Heb het nog nooit met ananas gegeten maar dit lijkt mij een goede optie om te proberen.

Eet smakelijk alvast en een fijne jaarwisseling!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
De ananasschijven zo droog mogelijk deppen, en het bladerdeeg bestrooien met een dun laagje broodkruim of paneermeel, dat neemt ook vocht op en worden je flappen lekker knapperig en niet zo slap van binnen.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing