Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe wordt het vitaminegehalte gemeten in groente en fruit?

Ik eet elke dag verse groente en fruit.
Nu vroeg ik mij af hoe ze het vitaminegehalte in groente en fruit meten? Ik gebruik ook veel verse bieslook, tijm, dille en peterselie, zitten er ook vitamines in deze kruiden?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Dit kan je alleen in een scheikundelokaal of laboratorium.
Het moet worden geanalyseerd.
http://www.bioplek.org/techniekkaartenbovenbouw/techniek79vitaminec.html

Hier kan je lezen hoe het gebeurt.

Toegevoegd na 11 minuten:
De meeste tuinkruiden bevatten een schat aan vitamines, mineralen en andere eigenschappen. Zo worden ze vaak vanwege hun heilzame werking gewaardeerd.
Het best kan je ze vers afknippen en niet mee laten koken, omdat veel vitamines bij verhitting worden afgebroken.
Voeg ze daarom zo laat mogelijk toe in zowel warme -als koude gerechten.
Wanneer kruiden worden gedroogd, verliezen ze ook een deel van hun eigenschappen. Indien je ze niet voor thee gebruikt, geef dan de voorkeur aan verse tuinkruiden.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing