Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kunnen de volgende ingredienten de oven in?

Kersenvlaaivulling van Hak en vanillevla.

Kan ik ze gewoon meebakken met het taartdeeg die minimaal een uur de oven in moet?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

In beide gevallen is het antwoord ja.

Ik heb in het verleden wel eens kruimeltaart gebakken met Hak vlaaivulling (zowel kers als bosvruchten). Nu weet ik uit mijn hoofd niet meer hoe lang dat precies in de oven moest, maar zeker langer dan een half uur en het was prima te eten.

Wat betreft vla: een vriendin van me heeft eens een apple crumble gemaakt met vanillevla en dit geheel in de oven gestopt. Nu was dit maximaal een half uur, maar 't smaakte prima.

Ik neem aan dat je een recept hebt waar deze ingredienten in genoemd wordt? Als het echt een recept is, dan is het vaker gedaan en dan kun je er dus vanuit gaan dat dat wel kan.
(en mag ik het recept? Een taart met een combi vlaaivulling vanille vla klinkt lekker).
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Dat lijkt me niet zo slim, waarom zou je?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Nee, je moet eerst de bodem bakken, af laten koelen, en dan de vulling toevoegen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
de kersenvlaaivulling wel, de vanillevla geen idee. probeer het gewoon, misschien maak je iets heel lekkers.
Je kunt ook en ovenschaaltje met wat vla in de oven zetten en kijken hoe het er na een uur uitkomt
anneliez
12 jaar geleden
De bedoeling is dat je eerst de bodem bakt, met een zogn. tijdelijke vulling (valse vulling) van bv gedroogde erwten.

Je maakt dus eerst je bodem, bedekt deze met bakpapier en legt hier een laagje erwten of linzen op. Dit zorgt voor stabiliteit en behoud van de mooie vorm van de bodem. Daarna kun je de erwten weer verwijderen (bewaren voor een volgende keer) en je vulling er in doen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bakkers maken eerst een deeg, bekleden de vkaaivorm, dan de vaniilevla dan de kersenvulling, afbakken, afkoelen en snijden. Zo maakte ik in de bakkerij vlaaien. (ipv vanillevla bsnketbakkersroom van bijv soezie.nl) Het kan dus wel.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat is geen probleem, er bestaan genoeg recepten waarbij dat deze gerechten allebei de oven in gaan. Bijvoorbeeld appeltjes met vanille vla (moet je eens proberen, echt lekker!)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing