Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik wil gestoofde appels met veenbessen maken, met welk likeurtje kan ik dit overgieten?

En moet ik geen kaneel toevoegen dan?Welke smaak krijgt de bovenhand?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Ik zou een heel iets kaneel erbij doen, niet te veel, anders krijgt het de overhand.
Je zou er en cranberry likeur over kunnen doen of een lekkere Ruby port, die is wat zoeter dan de Tawny, deze is wat stroever van smaak.
Wat ook ERG lekker is , is een cranberry/balsamico azijn, hij heeft absoluut geen azijn smaak, maar juist het fijne van de cranberry.
Deze is te koop bij Oil & Vinegar voor €1.99 per dl (is best veel hoor)
Hij is ook te gebruiken over het vlees of met kaas, als je over mocht houden.

Toegevoegd na 1 uur:
Met best veel, bedoel ik de inhoud, omdat je er heel weinig van nodig hebt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Het is prima gelukt.Ik heb het met Fine Tawny gedaan.Ik deed er ook een beetje bloemsuiker bij en bij de veenbessen ook wat krieken.Heb er net eentje opgegeten om het uit te testen, werkelijk super lekker.Dank je wel.

Andere antwoorden (5)

Cointreau lijkt me wel wat!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
De beste combinatie met appels is de toevoeging van Calvados!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Zelf doe ik dit altijd met Metaxa 5 ster. Erg lekker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Wat dacht je van Gluhwein?
Weliswaar niet echt en likeurtje, maar niet minder smakelijk over de peertjes.
Ook leuk 'thematisch' in de winter :)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Weet je wat ook erg lekker is, zowel warm als koud?
200 ml. port met 175 gr. suiker aan de kook brengen tot de suiker is opgelost.1 snufje kruidnagelpoeder, een beetje rasp van een citroen en 250 gr. cranberries toevoegen en laten pruttelen tot de bessen openknappen.

Wil je toch alleen likeur dan is sinaasappellikeur altijd vielig qua smaak. Cointreau en crème-de-cassis is ook lekker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image