Hoe maak ik een lekkere wortelcreme/mousseline?
Onlangs heb ik bij twee verschillende restaurants in de regio Utrecht een heerlijke wortelcrème gegeten.
Beide keren was het zijdezacht, en er zat een heerlijke zoete smaak aan met ook wat zure en lichtzoute tinten, die het geweldig maakten.
Ik heb inmiddels een paar keer geprobeerd de creme na te maken, en alhoewel het alle keren prima smaakte, kwam het niet in de buurt van wat ik geproefd heb.
Ik heb zelf eerst uien, knoflook, gember en de wortel aangestoofd, en daarna het geheel in bouillon zachtgekookt. Afgegoten, en opgedraaid in de keukenmachine. Daarna sinaasappelsap en schil, limoensap en olijfolie toegevoegd. Op smaak gebracht met peper en zout en daarna door een zeef gehaald.
Ook heb ik het een keertje met wat slagroom geprobeerd.
Heeft iemand nog suggesties hoe ik hier nog iets beters van maakt? Mijn doel is uiteraard om het net zo lekker te krijgen als in de restaurants ;-). Ik meen me te herinneren dat de creme in het tweede restaurant een iets rodere kleur had. Misschien dat dat nog helpt...
mvg
Simon
Toegevoegd na 6 dagen:
Dank voor alle reacties!
Ik ga ermee aan de slag!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.