Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Chocolademousse maken zonder ei, kan dat?

Wij willen vanavond chocolademousse maken en hebben een recept gevonden zOnder ei (recept bestaat uit: chocola, bastardsuiker, melk en slagroom. Nu hebben de jongens net pannekoek zonder ei gemaakt en dat werkte niet. Kan chocolademousse zonder ei wel?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

mousse en pannenkoek is iets heel anders.
Zit me nu af te vragen,maar volgens mij werd er afgelopen week op de cookery school mousse gemaakt zonder ei
(Lees meer...)
anneliez
12 jaar geleden
Chocolademousse zonder ei.


Ingrediënten:

200 g pure chocolade 70%
275 ml slagroom
1 eetlepel suiker naar smaak


Bereiden:

Breek de chocola in stukjes en smelt au-bain-marie.

Klop ondertussen de slag bijna stijf en voeg de suiker toe.

Meng de gesmolten chocola voorzichtig door de room, zodat de lucht er niet uitgeslagen wordt.

Zet 30 minuten afgedekt weg in de koelkast om op te stijven.

Garneer eventueel met stijfgeslagen slagroom.


Bronvermelding

allrecipes.nl, A. de Vries

Toegevoegd na 1 minuut:
http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=396092&userid=269005

Toegevoegd na 2 minuten:
Hier heb je nog een recept:

http://allrecipes.nl/recept/36/chocolademousse-zonder-ei.aspx
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Chocolademousse kan je zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.
De klassieke, echte Franse chocolademousse wordt gemaakt met eieren en een beetje boter en room.
Moderne kookboeken hebben vaak de variatie zonder eieren opgetekend en gebruiken alleen room.

Voor de moderne variant wordt de chocolade gesmolten, in stukjes met slagroom in een pannetje op laag vuur.
Dan wordt slagroom stijfgeklopt met een zakje vanillesuiker en de gesmolten chocolade hierdoor gespateld. Na 3-4uur opstijven in de koelkast heb je ook een luchtige mousse doordat de slagroom ook lucht bevat.
Daarom wordt de choco ook voorzichtig erdoor geschept om de lucht in de slagroom te behouden.

Toegevoegd na 3 minuten:
De hoeveelheden verhouding in het algemeen;
200 gr. chocolade samen met 50 gr. slagroom in een steelpannetje smelten.
200 ml. stijfgeklopte slagroom.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image