Hoe lang kan het duren eer gelatine in een gerecht opgesteven is ?
ik heb daarstraks de rog in t zuur gemaakt , en op een hoeveelheid van 1 liter boullion er 4 gelatine blaadjes bijgedaan. Dit geheel over de rog en in de ijskast gezet ...nu na ongeveer een 3 uurtjes eens gaan kijken , en er is nog niets opgesteven.. hoelang moet ik wachten eer dat , het volledig opgesteven is ? Of heb ik te weinig gelatine gebruikt ? oh ja , ik heb de gelatine in koud water gelegd voor 5 min , uitgepersd en dan bij de warme boullion gedaan, goed doorgeklopt en niet laten koken
Toegevoegd na 9 uur:
kan iemand me vertellen hoeveel gram gelatine er nodig is om in dit geval 1 liter bouillion mooi te laten opstijven... gr gelatine , daar ik gezien heb dat er veel soorten van blaadjes gelatine zijn , groot , klein etc en in de meeste gerechten lees ik enkel ... zoveel blaadjes ... maar er moet toch een soort van regeltje zijn niet ?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.