Hoe maak je "Tortilla's" op basis van bruine rijstmeel?
Noch in Nederland, noch in België kan ik dit terugvinden in de supermarkten, uitgezonderd op 1 plaats wordt er zo iets verkocht maar het wordt geïmporteerd uit Amerika denk ik en daarom dat het zo duur is; namelijk € 7,95 voor amper 6 tortilla’s!
Weblink:
http://www.unlimitedhealth.nl/shop/tortillas-bruine-rijstmeel-p-1079.html
Tja, dan koop ik zelf de ingrediënten en maak ik ze zelf…
Echter, ik heb een paar vragen omtrent het zelf maken van die tortilla’s. Als ik naar de ingrediënten kijk van het bovenstaand (dure) product dan vind men de volgende zaken in terug (vertaald naar het Nederlands):
Bruine rijstmeel, water, tapioca meel, saffloerolie, rijstzemelen, plantaardige gom (xanthaan, cellulose), zeezout.
Vraag 1) Kan ik dat tapiocameel en rijstzemelen gewoon weglaten en evt vervangen door Fiber Husk?
Vraag 2) Ik wil graag een vetarm tortilla maken, daarom wil ik die saffloerolie weglaten, hopelijk kan dat geen kwaad?
Vraag 3) Ik ben allergisch aan gluten en daarom lijkt mij die Xanthaangom interessant, maar bestaan er betere/gezondere alternatieven?
Vraag 3) Stel als 1 tortilla uiteindelijk 50gr zal wegen, hoeveel gram bruine rijstmeel en hoeveel gram verdikkingsmiddel en hoeveel gram Fiber Husk zou ik dan gebruiken?
Vraag 4) Kan ik tortilla’s ook bereiden in de oven of moet dat degelijk in de pan gebakken worden? Indien in de oven ook mogelijk is; hoe begin eraan? Wat heb ik precies nodig, hoe lang en op hoeveel graden moet dat in de oven?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.