Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan ik blad gelatine gebruiken in een koude mousse?

Blad gelatine week je in ijskoud water, knijp je uit en gebruik je in een hete vloeistof. Nu wil ik gelatine gebruiken in een koude mousse van mascarpone en eigeel geklopt met suiker. Misschien kan je er dan een bavaroise of zo van maken. Heeft iemand een idee?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Voor een bavaroise;

Week de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de eierdooiers en suiker au bain marie luchtig op.
In een steelpannetje een paar lepels water aan de kook,
uitgeknepen gelatineblaadjes erin oplossen. Pannetje direct van het vuur nemen.
Klop evtl room goed op

Meng het eidooiermengsel, geslagen room en de mascarpone door elkaar.
Voeg de opgeloste gelatine toe en spatel het rustig door de mascarponemassa.
Doe de bavaroise evtl in schaaltjes/coupes of een schaal en zet in de koelkast om op te stijven.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dat kan heel goed: de gelatine met aanhangend water in een pannetje verwarmen tot het gesmolten is, en dan met kleine beetjes tegelijk door de koude massa (mascarpone en eigeel/suiker) roeren. Goed mengen, en in de koelkast op laten stijven.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het is een mousse die van zichzelf blijft staan, waarom zou je er dan gelatine doorheen doen? Gelatine voorweken in koud water, en dan oplossen in een kleim beetje koude melk,en dan die melk door je compositie kloppen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing