Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom worden kreeften, krabben en garnalen oranje als je ze kookt?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In de kreeft zit rode kleurstof, steeds verpakt in een eiwit. Bij verhitting gaat het eiwit kapot, waardoor die rode kleurstof vrij komt.

Toegevoegd na 1 minuut:
http://www.fonteine.com/astaxanthine.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Aha heet zo het spul waar ik zo allergisch voor ben... Haha

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding