Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Appeltaartdeeg te slap wat kan ik hieraan doen?

Appeltaart deeg gemaakt maar iets teveel water of te lang gemixt. Deeg is al even in de koelkast geweest. Kan ik nog iets anders doen het deeg weer ''hard'' te maken?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
4.6K
paulus811
12 jaar geleden
Iets teveel water? Er hoort helemaal geen water in! De soepelheid komt van de gesmolten boter en eieren.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Appeltaart deeg moet je niet mixen, tenzij het cakebeslag is.
appeltaart deeg moet je kneden.
het beste recept voor appeltaartdeeg is het volgende;
1deel suiker 2 delen boter en 3 delen bloem.
snuifje zout , klein eitje.
na het kneden op laten stijven in de koelkast. daarna verwerken.
succes
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

ik heb dat ook eens gehad, en heb toen wat bloem toegevoegd.
de smaak was er niet minder om.
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding