Als gebakken gehakt 3 dagen lang op het gasstel bewaard word met 30 graden buiten,is het dan gezond om het te blijven eten In huis is het 23 graden?
Dit gaat over het Spaanse klimaat waar ik nu vertoef. Ik heb momenteel ongelooflijk veel last van diarree...wekelijks wel 2 keer.
In Nederland nooit meegemaakt.
Ben samen met mijn vriendin naar Spanje verkast en we zitten nu bij mijn schoonouders (emigranten) in.
In Nederland heb ik ook vaak bij ze gegeten en toen heb ik geen last gehad omdat ze toen alles in de koelkast bewaarde.
IK vind dat mijn schoonmoeder nu niet nauw omgaat met voedsel adviezen.
Met temperaturen overdag van 30 graden lijkt mij het niet verstandig om Chili con carne maandagavond tegen 19:00 te bereiden om het dan op het gasstel te laten staan tot de volgende dag, om dan opgewarmd te worden rond 13:00 (etenstijd in Spanje)
Meestal word er extra bereid voor het geval er iemand mee eet (lees 4 personen), dus meestal is er over.
Dat word dan wederom op het gas stel in de braadpan bewaard tot de volgende dag.
Ik ben al aardig wat afgevallen sinds ik hier woon omdat ik nu weiger om het op deze manier te eten.
Ik wil ook niet als een zeikerd overkomen door iedereen er steeds op te wijzen dat men niet verstandig bezig is...
Is er een manier om het ze duidelijk te maken dat dit niet de manier is om bereid voedsel te bewaren.
Een groet,
Michel
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.