Waarom krijg ik een klonterige massa als ik witte chocolade, boter en suiker samen smelt?
Volgens een recept uit een boek moet ik witte chocolade, boter, en basterdsuiker samen smelten en al roerend tot een glad geheel mengen. Nu heb ik de witte chocolade en de boter samen au bain marie gesmolten, maar nadat ik de basterdsuiker erbij deed werd het een grote klonterige massa, en ging het zelf een beetje schiften. Ik heb de suiker beetje bij beetje toegevoegd.
In de herkansing heb ik de basterdsuiker in de gesmolten boter opgelost en het daarna bij de gesmolten chocolade gedaan, maar dit gaf het zelfde resultaat.
Kan iemand mij vertellen wat er mis gaat, en hoe ik dit kan voorkomen? Of klopt het recept niet?
(het recept is ook te zien via deze link:http://www.chocoladetaarten.nl/brownies/blondchocchips.html, stap 3 is de bewuste stap) .
Alvast bedankt voor de reacties!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.