Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag je ragout in een bakje, opwarmen in de magnetron? en zo ja hoelang moet het?

Ik had van het weekend een blik ragout opengemaakt. nu ben ik alleen en dan is 1 blik wel erg veel om in 1 x op te eten. heb de helft dus ook in een bakje gedaan, en in de koelkast gezet. nu heb ik hem mee genomen naar het werk, om op te warmen, maar kan en mag het wel eens in de magnetron? en zo ja, hoeang?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
15.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Ja dat mag.
Zorg dat je het bakje afdekt.
Tijd is afhankelijk van hoeveelheid.
Begin met een halve minuut en kijk dan of het warm genoeg is.

Toegevoegd na 50 seconden:
Tijd is ook afhankelijk van soort en wattage magnetron.
Daarom moet je met een korte tijd beginnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Begin maar met wat langer, te warm is beter dan proeven van te koud.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ja, ik ben geen keukenprinses............LOL.
Ik ben meer van "trial and error".
Als uw bakje microgolf bestendig is mag u dit natuurlijk opwarmen op 350 W en zo een 4 minuten voor een portie van +/- 150 a 200 gram. Grotere hoeveelheden iets langer en omgekeerd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als het bakje maar geen goud, zilver of koper randje heeft
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Volg alle bovenstaande adviezen, maar stop de magnetron twee of drie maal tijdens het opwarmproces, en roer de massa dan even goed door elkaar. Het doorwarmen gaat dan gelijkmatiger en sneller en je krijgt een egaler produkt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding