Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe goede pandan cake maken?

Ik gebruik altijd die pandan cake mix van de toko , maar het probleem is dat de pandan cake altijd ingezakt is, van binnen is die meestal ook nog nat en donker groen. Waar kan dat door komen en hoe kan het beter?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Heb je een goede cake pan dan?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Door de eieren 5 a 10 minuten langer de klutsen dan op de verpakking staat. Daarna het gehele mengsel ook 5 a 10 minuten langer klutsen dan op de verpakking staat!dit werkt echt! :-)

Toegevoegd na 23 uur:
Je hoeft het niet te geloven hoor. Maar hierdoor zakt de cake nooit in. Daarom eten ze het graag bij mij!!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bedankt voor je tip ;) +

Andere antwoorden (2)

bij het gebruik van de mix van de toko heb ik ook wel eens gehoord dat je de bakvorm niet moet invetten, terwijl het wel op de beschrijving staat. Heb hier zelf echter geen ervaring mee. Misschien dat je de eieren ook luchtiger (dus langer) moet kloppen.

Bij het maken van pandancake (niet uit een pakje) kan je het water vervangen door bijv. 7-up of spa rood. Dit wordt ook vaak bij de kue mangkok gedaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit komt vaak voor. Heb je misschien de stijfgeklopte eiwitten aan de dooier toegevoegd? Je moet het wel in de goede volgorde doen, dit luistert nauw.
Een goed recept;

8 eieren scheiden in eiwit en dooiers.
De eiwitten stijf kloppen met wat zout en als het stijf is er 200 gr. basterdsuiker en ½ theel. wijnsteenbakpoeder (te koop bij reformhuis onder de naam 'Natufood' meestal}aan toevoegen.
De dooiers nu apart mixen en daarna 150 gr. zelfrijzend bakmeel +50 gr. koffiecreamer+ 1 theel. bakpoeder (samen gemengd en gezeefd) en 1 dl. pandan pasta + kokosmelk samen toevoegen.
Als laatste 90 cc. olie erbij doen.
De dooiers, het meelmengsel en de olie er met een spatel
luchtig doorheen mengen.
Giet het mengsel in de tulbandvorm en bak hem in ca. 40 min. in een voorverwarmde oven van 175 graden C.

Het is vaak lastig om hem uit de vorm te krijgen. Het beste lukt het nog door de vorm met bakspray in te spuiten, het gebak na het bakken ca. 10 min. in de vorm af te laten koelen, de buitenkant eraf halen en nog even af laten koelen. Het midden nu op de hals van een fles laten hangen en hij laat vanzelf los.
Uiteraard alleen als je een echte pandanvorm gebruikt.
Bij een springvorm moet je vaak even met een mes even over de bodem gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image