Wie kan mij helpen bij het interpreteren van dit recept?
Ingrediënten van Kip Kerrie
500 gram kipfilet in blokjes
■1 eetlepel garam masala
■2 theelepels djahe
■2 eetlepels assemwater
■1 stuks grote fijngesnipperde ui
■1 theelepel koenjit
■1 eetlepel sambal
■1 theelepel zout
■1/3 blok santen
■1 stuks korianderwortel, gehakt
■1 handvol korianderblad
■400 mililiter water
■2 stengels bleekselderij, in stukjes
■1 stuks grote wortel, in stukjes
■1 kopje rozijnen
Bereidingswijze van Kip Kerrie
Fruit de ui in wat olie en voeg daarna de garam masala, djahe, koenjit, sambal korianderwortel, bleekselderie , wortel, zout toe.
Roerbak 1 minuut en voeg water, assemwater, rozijnen, kip en de santen toe.
Laat het geheel zachtjes stoven totdat de kip gaar en de saus gebonden is.
Vragen:
1) Moet ik het 1/3 blok santen er gewoon bij gooien?
2) Moet ik het koude water en de rauwe kip gelijk erin gooien? Niet eerst kip bakken?
3) Kan ik ook bleekselderij uit potje gebruiken? zo ja, hoeveel.
4) Hoe lang kan ik de geopende pot sambal in de koelkast bewaren.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.