vitamine verlies wanneer rauwe groenten in water staan??
wie heeft antwoord;
heb je ook veel vitamine verlies als je rauwe groenten in (koud) water laat staan?
soms zit ik te twijfelen of ik al vast van te voren aardappelen en groenten schoon zal maken en deze in koud water laten staan en dan n paar uur later te koken. zoals vanmiddag moet ik weg en voor ik thuis ben, is het vaak laat om alles nog klaar te maken. hierdoor maken we dan weer wat makkelijk klaar, waardoor het zeker wel 1 x per 2 weken voor komt dat ik groente welke ik voor die dag in huis had weg kan gooien. zonde. maar ik vraag me af of je met de groenten in water te laten staan niet zoveel vitamine verlies hebt, dat het eigenlijk zonde is van het verse eten?
Bij aardappels lijkt me dat echt niet lekker, maar bij groentes die je ook rauw kan eten, misschien wel.
Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar gebruik het kookvocht van groentes wel vaak als drinken en dat is meestal lekker, dus misschien het ongekookte water ook wel?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.