Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Voor wat dient stoom?

Voor wat wordt stoom gebruikt in een bakkerij als je bijvoorbeeld iets aan het bakken bent van broodjes of dergelijke in de oven?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Dat de deeg minder snel hard word.

Anders krijg je scheuringen in de korst van het brood
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
als je het in de oven doet gebruik je stroom . als je iets aan het koken bent gebruikt dat alleen gas . behalve als je een moderne fornuis hebt die gebruikt stroom
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Wanneer waterdamp (stoom) een oppervlak raakt dat kouder is dan de stoom zelf, dan gaat de stoom condenseren naar (opnieuw) vloeibaar water.
Op dat moment wordt verdampingswarmte afgestaan aan het koude product. De condensatie zorgt voor een bijzonder efficiënte warmteoverdracht en een zeer gelijkmatige rijzing en zachte garing. De warmteoverdracht is ongeveer 75 maal efficiënter dan bij (droge) hete lucht. Het resulteerd in een goed gerezen, mooi gebakken gaar brood.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image