Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Afbakbroodjes zijn vaak knapperig, direct als ze uit de oven komen. Al gauw worden ze weer wat klef. Hoe is dit te voorkomen? Beter andere broodjes?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Dit kun je voorkomen door een schaaltje met water in de oven bij de afbakbroodjes te zetten. Je krijgt dan een lekkere knapperige korst, en het werkt beter dan de afbakbroodjes vochtig te maken met water.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb het geprobeerd, en zo uit de oven zijn ze inderdaad lekkerder. Helaas neemt de knapperigheid daarna tóch weer af....

Andere antwoorden (2)

voor je de broodjes is de voorverwarmde oven legt, even bevochtigen met water.. dan blijven ze knapperig..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
En als ze toch klef worden na een tijdje, even kort in deoven terug.

Maar het makkelijke aan afbakbroodjes is juist dat je die ruim vantevoren in huis kan halen, en pas hoeft te bakken wanneer je ze nodig hebt.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image