Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Afbakbroodjes zijn vaak knapperig, direct als ze uit de oven komen. Al gauw worden ze weer wat klef. Hoe is dit te voorkomen? Beter andere broodjes?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Dit kun je voorkomen door een schaaltje met water in de oven bij de afbakbroodjes te zetten. Je krijgt dan een lekkere knapperige korst, en het werkt beter dan de afbakbroodjes vochtig te maken met water.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

voor je de broodjes is de voorverwarmde oven legt, even bevochtigen met water.. dan blijven ze knapperig..
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
En als ze toch klef worden na een tijdje, even kort in deoven terug.

Maar het makkelijke aan afbakbroodjes is juist dat je die ruim vantevoren in huis kan halen, en pas hoeft te bakken wanneer je ze nodig hebt.
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing