Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn Oma maakte vroeger witte bonen met een zuur sausje. Ik weet nog wel water/azijn/maizena,maar de verhouding!?

Hoeveel water/azijn/maizena

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

2 el azijn. 1 el water. 1 el maïzena. 1 tl roomboter.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dat was dan het gebonden en op smaak gemaakte kooknat van de witte bonen. ( Ja vroeger werden de bonen 24 uur ingeweekt en gekookt, niks potjes). De verhouding azijn / kookwater is ongeveer 2 eetlepels azijn op een kwart liter kooknat. Maar het is natuurlijk jou smaak die telt, dus uitproberen , wat meer of minder. Gebruik een volle theelepel (7 gr.) aangemaakte maizena per kwart liter vocht. Event. wat zout en witte peper.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image