Hoe krijg ik deze pastasaus op smaak zonder zout?
Gehakt rullen met ui en vervolgens ontvelde verse tomaten in een blender en in de pan. Hoe krijg ik hier smaak aan?
21.7K
21.7K keer bekeken
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Is gehakt ui en tomaat het enige wat je in de saus wil doen op het op smaak brengen na? Dus alleen nog de kruiden?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Waarom geen zout?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Oh sorry vergeten. Doe er ook champignons en prei bij. Geen zout omdat ik aan het afvallen ben.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je erin slaagt om af te vallen met zoutreductie dan kun je maar beter een internist/nefroloog opzoeken want dan heb je een ernstige ziekte onder de leden, waarvan je de behandeling beter niet kunt uitstellen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
LOL kees!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
als je wilt afvallen , neem dan ook geen gehakt daar zitten vetten in..
beter is kei normaal eten, maar alles met mate..
gezond eten, veel bewegen , 2 liter water per dag..niet snoepen en weinig vetten..
overal waar TE voor staat is niet goed....
beter is kei normaal eten, maar alles met mate..
gezond eten, veel bewegen , 2 liter water per dag..niet snoepen en weinig vetten..
overal waar TE voor staat is niet goed....
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Spreek je jezelf niet een beetje tegen, Marion? In normaal eten horen eiwitten thuis. Hoeft geen gehakt te zijn; kip of vis is ook prima, of ei en nog wel meer. Verder gaat het meer om het totaal aan calorieën dat je naar binnenwerkt, waarbij voor de grote lijn niet zo belangrijk is wat de calorieënleveranciers zijn. Dat alleen maar vetarm niet werkt kun je links en rechts om je heen zien. Beter is inderdaad evenwichtig eten maar daar hoort echt ook wel wat vet in.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
mijn eigen recept is zo simpel en erg lekker
je begint met een beetje zonnebloemolie in de pan en een paar uien kleingesneden die je bakt, uien uit de pan, gehakt erin rul bakken,uien er weer bij, 2 tenen knoflook klein of persen, tomatenpuree, pakje/blikje tomaten op sap er bij, prei schoon en kleingesneden, 2 of 3 verse tomaten erbij in stukjes (champignons gebakken, paprika groen en rood kleine stukjes kan er bij )
kruiden: peper, zout, oregano, basilicum, beetje geraspte parmezaanse kaas erboven op (mag ook belegen of oude goudse kaas zijn)
pasta koken : klaar, de saus in de pan een uurtje laten sudderen maakt het lekkerder ! de tweede dag is het nog lekkerder ! Je valt niet af als je hier geen zout bij doet, je mist alleen het zout als smaak. Succes en eet smakelijk !
je begint met een beetje zonnebloemolie in de pan en een paar uien kleingesneden die je bakt, uien uit de pan, gehakt erin rul bakken,uien er weer bij, 2 tenen knoflook klein of persen, tomatenpuree, pakje/blikje tomaten op sap er bij, prei schoon en kleingesneden, 2 of 3 verse tomaten erbij in stukjes (champignons gebakken, paprika groen en rood kleine stukjes kan er bij )
kruiden: peper, zout, oregano, basilicum, beetje geraspte parmezaanse kaas erboven op (mag ook belegen of oude goudse kaas zijn)
pasta koken : klaar, de saus in de pan een uurtje laten sudderen maakt het lekkerder ! de tweede dag is het nog lekkerder ! Je valt niet af als je hier geen zout bij doet, je mist alleen het zout als smaak. Succes en eet smakelijk !
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
aangenaam: waar staat dat feit van jou?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@Marion61: Hoewel ik zelf verre van bang ben voor vet ben ik het wel met je eens dat gehakt vaak erg vet is. Ik maak zelf weleens half om half van doorregen runderlappen en hamlappen en dan is het nog veel minder vet dan de half om half van de supermarkt.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Marion: waar koop jij varkensgehakt? Dat heb ik nog nooit zien liggen. Het is of hoh of runder en dan is runder qua vet een betere keus inderdaad.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
pelle hier bij ons in de supermarkt verkopen ze varkensgehakt, h.o.h.en runder..
@keesvi ..de reactie had ik gemeld..
We geven haar enkel goede raad, zout is niet slecht...maar alles met mate
@keesvi ..de reactie had ik gemeld..
We geven haar enkel goede raad, zout is niet slecht...maar alles met mate
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@Marion61: met opvolging, t.g.v. die melding... Maar precies, alles met mate, ook zoutbeperking: "A severe restriction of sodium chloride intake has been associated with insulin resistance and obesity."http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=retrieve&db=pubmed&list_uids=15930169&dopt=AbstractPlus
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ik kan het weten, ik heb een slechte nier, en het advies is van mijn specialist zuinig met zout..
en dat doe ik ook, maar geheel zoutloos!! bah ik moet er niet aan denken..
en dat doe ik ook, maar geheel zoutloos!! bah ik moet er niet aan denken..
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Marion, dat heb ik echt nog nooit gezien. Ik bedenk me net dat dat wel weer handig is voor mensen die geen rund mogen (hindoes) maar drie soorten gehakt heb ik hier niet.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in italie wel..
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Zout heb je nodig, maar natuurlijk niet te veel, wij gebruiken al jaren Herbamare kruidenzout, zeezout aangevuld met kruiden, je hebt er minder van nodig, dan van keukenzout en het is nog lekker ook, je koopt het bij de drogisterij, er is ook een pittige variant die zeker lekker is in de pasta en alle vette vleessoorten vervangen wij door champignons en 2 keer per week door kip. Ons hele gezin is, ondanks het gebruik van zout, slank. Deze eetgewoonten zijn in overleg met de huisarts gegaan.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Van zoutloos eten val je ECHT niet af ; dat moet je alleen maar - in overleg met de dokter - doen als je ernstig risico loopt op nierfalen bij een extreem hoge bloeddruk ofzo. In het beste geval verlies je op de korte termijn wat vocht.
Of je moet willen afvallen omdat je eten gewoon totaal smakeloos is natuurlijk ; dat zou eventueel ook nog kunnen .Maar dan lijkt het me een beetje zonde van de moeite en kun je net zo goed niet koken.
Je hebt niet veel zout nodig, maar wel net dat snufje om smaak aan je eten te geven.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.