Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke kaas kun je het beste gebruiken over tortillachips uit de oven?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
17.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (7)

Mijn favoriet daarbij is geitenkaas! Mijn antwoord op jouw vraag is dus: Geitenkaas...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Mij voorkeur daarbij is belegen kaas.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je het mij vraagt: oude kaas. En dan bij voorkeur al kant en klaar geraspte, dat eet naderhand een stuk makkelijker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Persoonlijk vind ik Cheddar kaas erg lekker. Geeft zo'n mooie kleur en smelt zo heerlijk weg.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deze vind ik ook het lekkerst. Eventueel met lekker wat groene peper ertussen om het compleet te maken. mjam!!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Juist Daphne! Ik doe er zelf ook vaak een pittige salsa bij of verdeel het er in kleine kloddertjes overheen.Ziet er zo gezellig uit en smaakt zo lekker....! (^0^)
Jongere kaas smelt t mooist maar aan oude kaas zit veel meer smaak. Ik maak dan ook altijd een mengsel van jong belegen en van oude kaas; het beste van beide. Om het dan nog iets pittiger te krijgen doe ik er nog wat chilisaus overheen, staat nog leuk ook (maar hoeft natuurlijk niet).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat hangt heel erg af van je smaak. Oude kaas (daar horen veel van de hardere kazen bij, dus ook bv parmezaan) hebben een sterke smaak en zijn vrij zout, dit is qua smaak erg lekker. Jonge kaas smelt heel goed en is qua smaak en structuur lekker zacht. Hou je heel erg van kaasdraden en zachte tortilla's, dan zou ik voor jonge kaas gaan.

Een kaas als Gruyere is trouwens ook erg geschikt!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik maak een losse (nacho) saus van: klontje (room)boter in pannetje laten smelten, volle eetlepel bloem erbij, goed roeren, kopje melk toevoegen, geheel kort aan de kook brengen. Nu 2 plakjes cheddar cheese in stukjes erdoor. Klaar als de kaas gesmolten is en saus ongeveer zo dik als yoghurt. Naar smaak toevoegen: flink wat chilipoeder en knoflookpoeder, en/of eventueel zout, zwarte peper, jalapeño. Warm over de tortillachips serveren. Eet smakelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding