Te hete olie en daardoor uitgelopen bitterballen ? Svp extra uitleg lezen, vraag : waarom ?
Heb geen friteuse, wel een hele grote 'ouderwetse' (oranje) braadpan, die ik gevuld met 3 liter zonnebloemolie als frituur gebruik.
Heb olie, op wokvlam, 15/20 minuten laten opwarmen, dan plukje broodkruim om te checken of het heet genoeg is, ja.
Eerste portie bitterballen(van Dobben - advies 4-6 minuten frituren) er in, kookwekker op 5 minuten. Af en toe met grote frituurschep er in om te kijken of ze bruiner worden. Na 5 min. klaar : perfect.
Pan op laag vuur laten staan.
Na ongeveer 30/45 minuten 2e portie er in. kookwekker op 5 minuten. Halverwege even gekeken, 1 bal uitgelopen, 1 bal aan het breken, ballen na 5 minuten er uit: niet bruin een paar uitgelopen en niet knapperig.... WHY ?