Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom kan je rabarber niet steeds opnieuw opwarmen?

mijn moeder zegt steeds dat je rabarber niet elke keer opnieuw kan opwarmen waarom eigenlijk niet?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
4.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat klopt niet. Misschien is die misvatting ontstaan doordat in rabarber oxaalzuur zit, net als in spinazie. En van spinazie werd vroeger gezegd dat je dat vanwege nitriet niet moest opwarmen, maar dat bleek mee te vallen dus daar is men van afgestapt. Rabarber kan je zo vaak verwarmen als je maar wilt, er verandert niets aan de samenstelling.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dat kun je gewoon doen. Veel mensen denken/dachten dat er nitraat zit in rabarber, maar dat is zelfs nitraatarm.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Omdat het dan volgensmij giftig word! Nitraat word omgezet in nitriet! Dit weet ik niet zeker! Maar volgens mij wel!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Oepss.. Fouttjee!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
het gaat om rabarber, niet over spinazie!!!!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Echt!!!!!!!!!!!!!!!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding