Hoe maak ik gluten, gist- en lactosevrije brood op basis van zilvervliesrijst?
Hallo,
een kennis van mij heeft een broodmachine liggen en ik overweeg hem te kopen om zelf brood te maken...
Ik ben allergisch voor gluten en tevens lactose-intollerant.
Tot nu toe haalde ik mijn bron van koolhydraten uit zilvervliesrijst omdat ik zilvervliesrijst het best verdraag. Het is glutenvrij en ook gezond.
Ik was namelijk op zoek achter volkoren rijstbrood. Toen ik dit intikte op Google vond ik een interessant recept, maar hier en daar zou ik een aantal zaken willen veranderen en even loeren wat wel en niet mag uiteindelijk.
Bekijk alvast de ingrediënten even:
http://allrecipes.nl/recept/925/volkoren-rijstbrood.aspx
Voor alle duidelijkheid zal ik het hieronder ook even kopiëren:
===========
60 gr zilvervliesrijst
150 ml water
1 1/2 eetlepel olijfolie
200 ml warm water
400 gr broodmeel
2 eetlepels ruwe rietsuiker
1 theelepel zout
1 1/2 theelepel droog bakkersgist
===========
Wat ik vooral wil vervangen is dat broodmeel. Vooral omdat de koolhydraten (suikers) die erin zitten relatief hoog scoren in de tabel van glycemisch index.
Vraag 1) Mag ik broodmeel vervangen met bruine rijstmeel?
Vraag 2) Kan het kwaad als ik er totaal geen suiker aan toevoeg?
Vraag 3) Kan het kwaad als ik gist ook weglaat?
Voila, dit zijn mijn vragen, ik zal echt ontzettend dankbaar zijn moesten jullie mij verder kunnen helpen...
Groetjes,
Kuifje
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.