Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak je vloeibare glucose?

Ik wil graag fondant maken volgens dit recept, maar kan nergens in de buurt vloeibare glucose kopen.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Je kunt het kopen in webshops met bakproducten.

Je kunt het echter ook eenvoudig zelf maken met kristalsuiker, water en een pannetje :

Roer de gewensten hoeveelheid suiker door koud water, en verwarm de oplossing langzaam al roerend.
Even doorkoken (niet laten caramelliseren!) en je hebt vloeibare glucose.

Dunne siroop : 30 tot 50 gram suiker op 100 ml water
Dikke stroop/pasta : 70 tot 85 gram suiker per 100 ml water

Toegevoegd na 1 minuut:
Banketbakkerijen willen het ook nog wel eens voor je bestellen ; gewoon een dag tevoren doorgeven hoeveel je nodig hebt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Druivensuiker (goedkope dextro) mengen met water en koken.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Glucosestroop is dus een oplossing van (40 tot 80%) glucose en maltodextrines (meestal maltose) in water. Glucosestroop is goedkoper én minder zoet dan suiker, maar is véél makkelijker in gebruik bij de productie van levensmiddelen. Suiker (tafelsuiker) is namelijk sacharose, de verbinding van α-glucose met fructose en wordt bijvoorbeeld gewonnen uit suikerbieten. Zélf thuis glucosestroop maken, kan door één deel druivensuiker met een gelijk deel water in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur tot stroopdikte in te laten koken.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing