Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Meestal staat er bij een recept;' gebruik maizena of een ander bindmiddel. Maizena is dus een bindmiddel onder de lijst van talloze andere bindmiddelen.
Wat je gebruikt is een kwestie van smaak en de structuur die je aan een gerecht wilt geven.

Maizena of maïszetmeel wordt gemaakt uit maïs, gebruik in soepen, sauzen en melkgerechten omdat het niet helder bindt maar ondoorzichtig wordt.

Aardappelzetmeel gemaakt uit veen/kleiaardappelen bindt iets helderder. Stoofpeertjes bijv. krijgen hierdoor een meer heldere saus.

Zo heb je nog tarwemeel, rijstemeel, custard, arrowroot en nog andere middelen met al hun verschillende eigenschappen.

Zo heeft ook iemand met glutenallergie een ander middel nodig dan tarwebloem, een vegetariër mag wel agar-agar gebruiken maar geen gelatine enz.

Kortom, niet alle bindmiddelen zijn maizena, die is er slechts één onder de velen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Let wel, binden is een chemisch proces. 'een ander bindmiddel' kan dus tot problemen leiden omdat bepaalde bindmiddelen niet met bepaalde ingrediënten willen binden. Het is dus altijd handig om een variatie in huis te hebben.

Andere antwoorden (2)

maizena is een maisproduct, bindmiddel kan ook aardappelmeel zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Maizena is een bindmiddel, net als aardappelzetmeel, bloem gelatine en rijstmeel.
Zoals appels vruchten zijn, net als sinaasappels, mango en rode bessen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding