Weet iemand een recept om de bloem van berenklauw klaar te maken?
Hoewel sap van een berenklauw, (net als van wortel, pastinaak, zevenblad en andere schermbloemigen) vooral in zonlicht, giftig kan zijn, is jong blad van de inheemse berenklauw (dat nog opgevouwen zit) goed eetbaar
(vorig weekend gegeten, lekker!
).
Nou heb ik ooit gelezen dat de bloem ook goed eetbaar is. En aangezien die vrij groot zijn, lijkt dat me wel handig.
Met googelen kwam ik geen recept tegen (wel van de vleessnack, haha)
Heeft iemand t wel eens gegeten? hoe klaargemaakt? wat altijd kan volgens mij is:
fruit een ui, snij de bloem fijn, voeg knoflook toe en roerbak. Peper en zout er bij en eten maar.
Of zou het blad langer bereidt moeten worden. Iemand een recept? (opmerkingen etc graag bij reacties, recept bij antwoord, merci!)
Toegevoegd na 18 uur:
Recept van de bloem van een Berenklauw bedoel ik:-)
Toegevoegd na 1 dag:
Dus niet van vlierbloesem, madeliefjes etc, want daar ken ik er vele van, ook van andere eetbare wilde planten. Het gaat me echt om een recept van BERENKLAUW, liefst uit eigen ervaring...
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.