Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat doet karnemelk met de textuur van de vis?

Ik moet voor een recept van Jamie Oliver een kilo witvis een paar uur lang in karnemelk weken. Er staat erbij dat dat leuke dingen doet met de textuur van de vis, maar wat precies staat er niet.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
1.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het zure element in een marinade zoals wijn, azijn,
citroensap, karnemelk, yoghurt, mosterd of tomatenpuree,
breekt het taaie bindweefsel in vlees of vis af.
Hierdoor wordt het vlees of de vis malser en/of eerder
gaar. Dat is wat Jamie Oliver daarmee bedoeld.

Toegevoegd na 1 minuut:
http://passie.horeca.nl/fav/Marinades.pdf
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Duidelijk! Bedankt..

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding