Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het mogelijk een eetbare cake met mayonaise te maken?

Het klinkt op het eerste zicht walgelijk maar als je er verder over nadenkt is mayonaise niet meer dan ei met olie en citroen. Dingen die je ook in cake gebruikt. Je verkrijgt er blijkbaar vochtige, niet droge cake, door . Wie heeft hier positieve ervaring mee?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
2.8K
HeerVoldemort
12 jaar geleden
Je hebt gelijk...het klinkt walgelijk haha
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Heb dat zelf wel eens gedaan en het smaakt echt heel goed

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja, het is mogelijk. Er zijn zelfs meerdere recepten te vinden.

"De olie maakt mooi de taart lekker juicy, de azijn haalt de chocoladesmaak op, en eieren zou je er normaal ook al indoen. Eventjes durven, dus! "

Ingredienten:
- 3 grote eieren
- 365 gram suiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- 300 ml mayonaise*
- 500 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 180 gram cacaopoeder
- snufje zout
- 300 ml warm water

* Neem geen light mayo, of yoghurtmayo, of speciale-smaakjes-mayo. Gewoon, de meest basic vette mayo.

Verwarm de oven voor op 175 ° C. Neem een grote ronde taartvorm (30 cm) en vet deze in en bebloem hem.

Met behulp van een mixer klop de eieren en de suiker in een grote kom op medium-hoge snelheid tot het dik en heel licht van kleur is. Dit duurt vrij lang, ongeveer 6 tot 8 minuten. Het is niet erg om te lang te mixen.

Voeg de mayonaise en vanille-extract toe, en mix door op medium snelheid tot alles gemixt is.

Voeg de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout toe en mix op lage snelheid tot het gemengd is. Het mengsel zal er dik en fudgy uit zien.

Voeg het water toe en mix op lage snelheid door totdat het een homogene massa is. Het beslag zal veel dunner zijn, maar dat is prima. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten (controleer deze op ongeveer 20-25 minuten). Check met een tandenstoker die je in het midden prikt, als deze er schoon uitkomt, is de taart goed.

Laat de cakes afkoelen in hun vorm op een rooster, minimaal 10 tot 15 minuten. Haal uit de vorm en laat ze op het rek afkoelen tot kamertemperatuur.

http://www.culy.nl/recepten/chocoladetaart-met-mayonaise/

Of een recept van Mayonaise cake op AH:
Mayonaise Cake
Ingrediënten
- 200 ml mayonaise
- 165 gr witte basterdsuiker
- 150 ml koud water
- 10 gr bloem
- 6 gr bakpoeder
- 20 gr ongezoet cacaopoeder
- 3 gr zout
- 8 ml vanille-extract
- 100 gr witte chocolade
- 75 ml kookroom
- 25 gr roomboter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 gr. Vet ronde taartvorm in en bedek met een laagje bloem.
Zeef bloem, zout, bakpoeder en cacao bij elkaar.

Mix mayonaise, basterdsuiker, water en vanille-extract en voeg daarna het bloem/cacao-mengsel toe. Mix op gemiddelde snelheid goed door elkaar.

Bak de taart ca 25 minuten in de oven. De taart hoort binnenin nog vochtig te zijn.

Glazuur:

Smelt au bain marie de witte chocolade en meng dit voorzichtig met de room en de boter. Laat dit afkoelen tot het weer wat dikker wordt en giet het dan over de (afgekoelde) cake.
Laat opstijven in de koelkast.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ritsuka
12 jaar geleden
dat zal dan een lekker caloriebom worden volgens mij, 100g mayo is al 741 kcal.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik vind mayonaise best lekker, maar een cake met mayonaise lijkt me niet lekker. In mayonaise zit ook wat mosterd, vind mayo toch meer iets hartigs. Maar aarbeiensaus met peper is ook lekker dus ach misschien een cake met mayo ook wel.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Wow, 2213 calorieen in de gehele cake. Mwah, als je de cake deelt met 12 mensen dan is het ongeveer 200 calorieen per persoon, niet veel meer dan een gemiddeld stukje taart.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding