Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is citroensap uit een flesje een waardige vervanger voor sap uit een verse citroen als je de sap alleen gebruikt voor het marineren van vlees?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (4)

Dat kan prima. De smaak is niet helemaal hetzelfde, maar in een marinade merk je daar weinig van.
(Lees meer...)
bamibal
12 jaar geleden
Verse citroen sap is natuurlijk lekkerder. Maar voor bij het marineren van vlees, waarbij het toch verhit wordt en de smaak minder wordt lijkt mij het een waardige vervanger
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
In de plastic citroentjes zit citroensap ,wat water , citroenzuur een conserveermiddel. Het heeft wat minder aroma dan een verse citroen, maar is zeer goed te gebruiken als ingrediënt in een marinade.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Er gaat niets boven verse spullen dus ook verse citroensap. Smaak, vitamientjes, het gevoel. Bij marineren is het juist de versheid die een stukje smaak geven al voor het bakken en/of braden. een flesje is wel makkelijker (luiheid?). Veel succes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image