Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kun je een gerookt smaakje krijgen aan bepaalde gerechten, bijv, saus?

In dit copycat recept van McDonalds McRib gebruiken ze 1 tbsp. mesquite liquid smoke(???)


1 cup ketchup
1/4 cup water
1/4 cup apple cider vinegar
1/8 cup brown sugar
1 1/2 tbsp. yellow mustard
1 1/2 tbsp. onion powder
1 1/2 tbsp. garlic powder
1 tbsp. mesquite liquid smoke
1 1/2 tsp. cayenne pepper

Toegevoegd na 58 seconden:
McDonalds McRib saus dus...

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

De liquid smoke is een soort rookaroma dat bij mijn weten niet verkrijgbaar is in ons land. Althans niet voor de consument. Rookworst makers gebruiken het tegenwoordig ook vaak, want velen roken niet zlef hun worsten. Je kunt wel een soort rookpan kopen. Ik heb er zelf één en zet hem in de tuin of bij het open raam 's zomers. Heerlijk met vis en vlees.
Op deze site krijg je een indruk ervan;
http://www.rookpan.nl/nordic-rookpan-c-33/nordic-rookpan-p-85?gclid=CKHdpoqQgq8CFcOFDgod8Qxc3Q

Toegevoegd na 2 minuten:
Oeps; rookaroma is toch verkrijgbaar;
http://www.naturalspices.eu/tag/rookaroma/?gclid=CJaTnriRgq8CFYODDgodHSVS3A

Toegevoegd na 8 minuten:
Overigens heeft de barbecuesaus van Heinz ook een rooksmaak en dit zou misschien ook een rooksmaak aan je rib kunnen geven.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing