Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn de echte broodbak blikken zwart van kleur??

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Blauw plaatstaal is het beste, hoewel dit plaatmateriaal steeds vaker wordt vervangen door andere staalsoorten, geleidt de warmte het best. Alu-steel is op dit moment de meest gebruikte variant. Bij Alu-steel moet de buitenzijde van het bakblik wel zwart gemoffeld zijn, want anders kan het reflecteren van warmte ook een ongelijkmatige kleur tot gevolg hebben.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
In de praktijk is gebleken dat de donkere gekleurde bakvormen in een elektrische oven en lichtgekleurde in een gasoven het beste resultaat geven. Zwarte bakvormen laten de warmte heel goed door, waardoor het gebak een mooi gelijkmatig uiterlijk heeft.
Bovendien laten zwarte bakvormen het gebak ook makkelijker los.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Zwart neemt de warmte beter op en houdt het ook langer vast. Dit is van belang voor het bakproces omdat anders het brood niet overal gelijktijdig gaar wordt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding