Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik bloem altijd vervangen door glad wit meel?

Bij veel Nederlandse recepten wordt bloem gebruikt. Kan ik dit altijd vervangen door meel? Ik woon in Duitsland en hier heb ik alleen "Glatt Mehl" (wit) gevonden. Wat ze hier ook hebben is Backpulver en Natron, wat ik kleine zakjes verkocht wordt. Kan ik met deze ingredienten hetzelfde maken?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Bloem is fijngemalen tarwemeel zonder bakpoeder of gist. Met Backpulver of Natron heet het zelfrijzend bakmeel. Je kunt dus Glatt Mehl gebruiken waar in het Nederlandse recept bloem staat.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Bloem is de gezeefde versie van meel, dus zonder alle vliesjes (kaf) er in. Ik bedoel dus niet bakmeel, das heel wat anders dan meel en krijg je dus ook ander resultaat.
Je kunt dus ook net zo goed meel nemen in plaats van bloem, natuurlijk afhankelijk van wat je wilt maken, de een is gezeefd, de andere niet.
Ga naar de plaatselijke bakker, daar verkopen ze je zo de hoeveelheid bloem of meel die je nodig hebt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing