Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik mijn tomatensoep romig?

De vraag zegt 't al: wat moet ik in mijn recept toevoegen / heeft iemand een compleet recept waardoor de soep romig wordt?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Wat bij mij altijd goed in de smaak valt;

Verwarm wat olijfolie in de soeppan en bak hierin een fijngesnipperde ui en 1 teentje knoflook.
Ong. 3 min. en let op dat het niet te hard gaat en alles te bruin wordt.
Doe er dan 1 kg. ontvelde, in vieren gesneden pomodoro tomaten bij en bak deze ca. 2 min. mee.
Doe er dan 1¼ l. bouillon bij en laat alles een kwartiertje op niet te hoog vuur koken.
Roer in een kommetje 1 bekertje zure room met 1 volle theel. maizena aan en roer deze door de soep als deze niet meer op het vuur staat.
Zet de staafmixer erin en pureer de soep.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout en roer er 2 eetl. fijngesneden basilicum erdoor.
Garneer de soep met blaadjes basilicum.
Erg lekker met ciabatta en tapenade met olijven bijv.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (11)

Creme freche.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een scheutje ongeslagen slagroom, of koffieroom.
Amadea
13 jaar geleden
als je creme fraise gebruikt krijg je ook een zure smaak erbij, gewone koffie room, of ongezoet / ongeslagen (slag)room kan ook, ik wou dit ook doen,pakte in de supermarkt toen `slagroom` uit de koeling maar dit bleek dus al gezoet te zijn, dus kijk goed op de verpakking, soms word ongezoete slagroom als `room`benoemd, .. ik heb er in ieder geval toen wat van geleerd.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
als allerlaatste een klontje (room)boter er door roeren helpt ook.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mascarpone is ook een optie, is erg lekker in de tomatensoep
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Roomkaas zoal philadelphia is ook een optie
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Romig e/o gebonden bereik je door:
Een lepel bloem vermengen met wat melk e/o room
tot een slap papje, daarna toevoegen aan de soep, in het
begin stadia, dus de bouillon mag niet te heet zijn, daar
het sausje nog moet garen voordat het romig wordt, en
gaat binden.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ik zelf gebruik ook slagroom (ongezoet) alleen klop ik
deze wel eerst een beetje lobbig, dus niet helemaal
opkloppen maar wel een beetje.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wij gebruikten wel eens kokosmelk.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Anderhalf theelepeltje maizena door een bekertje (125 ml) crème fraîche roeren (in de link staat zure room maar dit gaat schiften in warme gerechten), en dit aan de soep toevoegen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ook heel lekker en een stuk magerder: een schep Griekse of Turkse yoghurt. Eventueel met wat gepureerde kruiden (bijv. basilicum of peterselie). Doe dit wel pas bij het serveren in de kom of het bord, anders gaat het schiften.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing