Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kun je echte chips maken met deze volgende ingrediënten? (zie beschrijving)

Met aardappelen,olie (frietuur),zout,paprikapoeder?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Zie de link.
De aardappelen heel dun snijden. Liefst in een keuken machine. Droog deppen en dan in kleine hoeveelheden in hete olie van 200 graden bakken. Even uit laten lekken op keukenpapier en bestrooien met paprika en zout.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zorg dat je aardappels hebt die geschikt zijn om te frituren ; vastkokers als bintjes zijn prima.

Schaaf ze in zeer dunne plakjes, en zet die een tijdje in ijskoud water. Het beste is een uur of 12 (water af en toe verversen) zodat alle zetmeel er uitspoelt en ze goed stevig worden. maar na een half uurtje ben je ook al een heel eind, hoor ;-)

Dep ze goed droog bijvoorbeeld tussen wat theedoeken.

Frituur ze op 180-190 graden in kleine porties (de schijfjes mogen niet tegen elkaar plakken) in vloeibare olie / vet. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Schud ze als laatste luchtig om met zout en paprikapoeder.

Het weken van de schijfjes kun je weglaten, maar dan krijg je vaak wel taaie, slappe chips.

Toegevoegd na 1 minuut:
(Heel lekker is trouwens naast / in plaats van aardappel ook andere harde groenten te gebruiken, zoals rode bieten, winterwortel, pastinaak, meiknol, pompoen, zoete aardappels etcetera).

Toegevoegd na 9 minuten:
Snijden gaat uiteraard het best op een mandoline, maar als je die niet hebt, kun je met een (Hollandse !) kaasschaaf of dunschiller (kleine aardappels) ook goed dun snijden. Met een mes gaat je vermoedelijk echt niet lukken.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Chips zelf maken!!


Ingrediënten voor 4 personen

• 600-800 gr aardappelen
• zout of kruidenzout
• desgewenst paprikapoeder

Voorbereiding

KEUKENGEREI: groenteschaaf, keukenpapier, frituurpan 180 graden) schuimspaan, vergiet met daarin keukenpapier die het vet opneemt.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen dun, en was en droog de aardappelen daarna goed. Verwarm het frituurvet. Schaaf een paar aardappelen in niet te dunnen plakken, droog deze goed ad en bak de plakjes in 2-3 minuten in het frituurvet gaar en mooi van kleur. Bak niet te veel plakjes tegelijk om overbruisen van het vet te voorkomen. Schep de gebakken aardappelplakjes uit het frituurvet, laat overtollig vet in de pan teruglopen en laat de chips daarna in het vergiet nog even uitlekken. Schaaf en bak vervolgens de rest van de aardappelen en serveer de bestrooid met zout of kruidenzout en desgewenst wat paprikapoeder.

Toegevoegd na 42 seconden:
http://www.smulweb.nl/recepten/1130191/Chips-zelf-maken-wel-is-gedaanhartstikke-leuk
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing