Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom smaakt zelfgemaakt crumble deeg altijd bitter bij mij?

Ik maak soms als toetje een ovenschaaltje met fruit (bijvoorbeeld appels, perzik, ananas, maar ook rabarber) met daarop wat crumble deeg, en dan in de oven. In dit deeg zit bloem, suiker, boter en een klein beetje zout. Na het bakken heeft het altijd een beetje een bittere nasmaak.
Dit heeft het kruimeldeeg van bijvoorbeeld gekochte appelkruimeltaart niet. Kan ik hier iets aan doen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ik vermoed dat je zelfrijzend bakmeel gebruikt in plaats van gewone bloem.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

CRUMBLE:
100 g bloem
50 g margarine
50 g witte suiker
mespuntje zout
FRUIT:
2 appels en 3 pruimen
appels en aardbeien
rabarber en aardbeien
alles kan!
evt rozijnen
1-2 el bruine suiker
.

Materialen
ovenschaal, oven 200 C, beslagkom
.

Bereiden

Crumble: in beslagkom ingrediënten mixen, korrelig deeg van maken.

Fruit in kleine stukjes snijden, in de ovenschaal doen, bruine suiker eroverheen strooien.

Crumble over het fruit strooien, totdat je fruit niet meer ziet (niet alles van het deeg hoeft perse gebruikt te worden)


Ongeveer een half uur in de oven! En dan heb je een heerlijk (en zo makkelijk) toetje!


Lekker met vanille vla, ijs, etc.


Misschien dat de bruine suiker het geheim is ;) Succes
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
misschien kan je een beetje vanille suiker of kaneel toevoegen?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Probeer het eens op mijn manier. Die heeft nog nooit bitter gesmaakt. Ik doe het als volgt;

Kneed met koude handen, met je vingers, 100 gr. bloem, 100 gr. roomboter en 75 gr. suiker door elkaar tot je mooie kruimels hebt. Zet ze even in de koelkast.

Schil en snijd bijv. appels in kleine stukjes. Schil banaan en snijd ze ook in kleine stukjes. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en doe het fruit hierin.
Strooi hier 1 zakje vanillesuiker en 1 flinke lepel basterdsuiker over en strooi er wat kaneel over. Roer alles tot het fruit iets gekarameliseerd is. Niet te lang, want het fruit moet geen moes worden!

Vet de ovenschaal in en vul met het fruit. Verdeel de kruimels erover en zet ong. 3 kwartier in de voorverwarmde oven van 180 graden C.

Toegevoegd na 2 minuten:
Misschien dat door het karameliseren van het fruit, dit zoeter smaakt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing