Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

nu heb ik creme brulee (bonne maman dessert) gekocht 2 potjes, en ik ben de bereidingswijze kwijt geraakt, hoe moet ik het klaarmaken?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Vet lekkerrrrr
:d
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ja leek mij ook wel ,.. een luxe haha
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ga naar de winkel, kijk op het etiket en maak er een foto van met bijvoorbeeld je mobiel. Kost wat moeite maar dan weet je het ook 100% zeker!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Bonne Maman Crème brûlée
Prijs per standaard hoeveelheid: € 10,55/KG

Melkdessert met verse room en verse eieren.

Gebruiksaanwijzing:

* Koude bereiding: Verdeel de inhoud van het bijgeleverde zakje gelijkmatig over de crème. Laat enkele ogenblikken verkleuren.
* Met gebruik van een grill: Strooi gelijkmatig bruine (riet)suiker (dus niet de inhoud van het bijgeleverde zakje) over de Crème Brûlée. Plaats de schaaltjes onder een goed voorverwarmde gril en laat de suiker in enkele minuten karameliseren. Laat vervolgens buiten de oven helemaal afkoelen, om een mooi, krokant suikerlaagje te krijgen. Bon appétit !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Als het goed is zit er op de potjes een wit zakje. Dat haal je er vanaf. Dan trek je de folietjes van de potjes en knipt de witte zakjes open. Daarna strooi je de inhoud van die zakjes (suiker) over de crème brûlée en laat je ze even staan. Eet smakelijk :-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
bedankt!:)
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 125˚C. Snijd het vanille stokje open en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, het vanillemerg en –stokje aan de kook en laat dit op een laag vuur 5 minuten trekken. Verwijder het vanille stokje. Klop met de mixer de dooiers en de suiker tot een bleke romige crème. Schenk de hete room erbij terwijl je stevig klopt. Beter niet meer met de mixer anders wordt het zo luchtig en zakt het straks als het in de schaaltjes zit zo in zodat je niks over houdt. Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker wordt. Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze in de oven. Laat het in 45 minuten gaar worden. Het is klaar als het helemaal gestold is. Laat de crème brûlée op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden. Verwarm de ovengrill voor totdat deze gloeiend heet is. Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterd suiker. Zet de schaaltjes vlak onder de grill tot de suiker gesmolten is (ongeveer 1 minuut )
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Suikerklont, de crème brulee is al klaar, hij hoeft alleen nog maar even gegrild te worden. ;)
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image