Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet het bevochtigen en smaak geven van de cake aan de onderkant?

Ter inspiratie: Welke vloeistoffen kunnen hiervoor gebruikt worden?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Dit heet "tremperen", het in een suikerstroopje of een andere, al dan niet alcoholische vloeistof leggen of er royaal mee besprenkelen van gebak, met de bedoeling het gebak sappiger te maken en/of smaak te verhogen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Amaretto wordt daar wel voor gebruikt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De benaming weet ik niet. Wel kun je hier vele likeurs, zoals Tia Maria, Cointreau, Amaretto etc. voor gebruiken. Ook Marasquin, zoete witte wijn, rum, port, sherry.

Smaak hangt uiteraard af van wat het recept is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image