Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet het bevochtigen en smaak geven van de cake aan de onderkant?

Ter inspiratie: Welke vloeistoffen kunnen hiervoor gebruikt worden?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Dit heet "tremperen", het in een suikerstroopje of een andere, al dan niet alcoholische vloeistof leggen of er royaal mee besprenkelen van gebak, met de bedoeling het gebak sappiger te maken en/of smaak te verhogen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Amaretto wordt daar wel voor gebruikt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De benaming weet ik niet. Wel kun je hier vele likeurs, zoals Tia Maria, Cointreau, Amaretto etc. voor gebruiken. Ook Marasquin, zoete witte wijn, rum, port, sherry.

Smaak hangt uiteraard af van wat het recept is.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing