Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je bij recepten met wijn als ingredient ook gewoon druivensap gebruiken?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
985

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Natuurlijk. Of citroensap, wijn azijn, appelcider etc.. Het gaat om de zure toets, die in bepaalde gerechten, zoals stoofschotels, toevoegt aan de smaak. Let wel bij de druivensap er op, dat hij niet te zoet is. Juist het experimenteren, geeft jouw gerecht dat speciale smaakaccent, waardoor jouw gerecht ineens uitstijgt boven het gewone.
Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

nee. de smaak die je met wijn aan een gerecht toevoegt is totaal anders als een gewone druivensap.
mocht je geen alcohol binnen willen krijgen hoef je niet bang te zijn want in het merendeel van de recepten verdampt de alcohol uit het gerecht.
Als je puur druivensap zou toevoegen zou je een beduidend zoeter gerecht krijgen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Kort maar krachtig! +1
Het beste gewoon toch wijn gebruiken. De alcohol verdampt bij 78 graden geloof ik dus dat is al best snel. Er zijn ook kleine flesjes te koop als je het zonde vind een grote fles open te maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding