Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat kan ik doen met het kookvocht van stoofpeertjes?

Behalve weggooien natuurlijk want dat kan ik altijd nog doen ;-) Heeft iemand hier een leuke tip voor? Het stoofvocht smaakt lekker, met wijn, suiker en kaneel.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Pudding van maken.
Wat ongeklopte slagroom erdoor en binden met gelatine(lauw/warm).
In een schaal, of vorm gieten en laten stollen in de koelkast.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (17)

Binden en gebruiken om toetjes een sausje te geven.
Amadea
13 jaar geleden
IJslollies van maken.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
afkoelen en drinken.te zoet? aanlengen met water.eventueel met een tic.lekker.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een tongstrelende 'dressing' over panne(n)koeken.....!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zag op tv een programma waarin ze een gelatinepudding maakten met sap van fruit. Lijkt me leuk om te doen van dat perensap.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
over pannekoeken ( al gegeven) en/of over verschillende dessers :)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wij drinken het na afloop altijd op ;)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je zegt het zelf toch al:

Het stoofvocht smaakt lekker, met wijn, suiker en kaneel.

Lekker opdrinken dus.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
moussje maken

parfait maken

bavarois maken

granité maken

sausje maken
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Heerlijk op ijs met eventueel wat slagroom erbij.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
binden met maizena en over de peertjes gieten, lekker!
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik bind de stoofpeertjes én hun kookvocht altijd met custardpoeder en daar liggen dan de peertjes in. Zálig!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
je kunt het ook aanlengen met bronwater,lekker!
13 jaar geleden
Het kan lekker zijn in de vla, yoghurt (met muesli), ijs, zo opdrinken.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
moi!
witlof in koken, krijgt en een leuk kleurtje en een lekkere smaak, smakelijk eten!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Meng dat met sago of maizena, kook dat, net als bij bessensap, doe daar eventueel suiker doorheen, en doe dat over witte rijst.
13 jaar geleden
je kan het bewaren of gelijk gebruiken als jus, heel lekker over het vlees of de aardappels.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing