Volkoren bruine (zilvervlies)rijst koken, hoe?
Hallo, ik eet sinds kort zilvervliesrijst en deze zijn verpakt in kookbuiltjes met microperforaties zodat het handig(er) is om na het koken makkelijk(er) te serveren.
Zilvervliesrijst moet zo'n 20-25 minuutjes op laag vuur gekookt worden, staat op de verpakking en dat doe ik ook...
Maar ik kook en eet tegenwoordig 2 keer van deze rijst per dag en het is vervelend om 2 keer zo lang te moeten wachten en 2 keer mijn kookpot vuil te maken.
De vraag is; stel als ik 2 zakjes (builtjes) in één keer samen kook en als ik die ander dan later op de dag 2-3 minuutjes opnieuw in de microgolfoven opwarm, zal deze dan zijn positieve eigenschappen verliezen? En/of is het ongezond, giftig?
Graag jullie reacties, tips en adviezen hieromtrent
Dank bij voorbaat
Jean-Claude