Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg je ossenstaartsoep mooi op kleur?

Ik ben voor vanavond een ossenstaartsoep aan het maken. Tot nu toe heb ik spekblokjes gebakken, de staartstukken aangebraden, bouillon, ui, wortel, laurier en peterselie toegevoegd.

De soep smaakt al prima, maar het ziet er een beetje uit als slootwater......

Het oog wil ook wat. Wat kan ik hier aan doen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (4)

Neem een heel klein beetje Buisman (gebrande suiker) en meng dit door je soep.

Een ui doormidden snijden, de snijkanten even donker bruin branden en in de soep mee laten trekken.

Een beetje glace de viande (donkere jus zonder vet) toevoegen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ook ½ flesje donker bier smaakt verrassend lekker erdoor gegoten op het laatst! Doe er nog grotchampignon
plakjes bij en nog even doorkoken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Doe er een scheut room in... Of een kopje bloem( erg goed roeren, of vooraf vloeibaar maken)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je krijgt ossenstaartsoep mooi op kleur met wat maggi, niet teveel anders wordt het te zout.

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image