Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

bestaat er een recept voor het gebak, Bûche de Noël(kerst boomstam) zonder cacoa?

Ik moet er stuk of zeven maken.. en nu heb ik per ongeluk een pakje cacoa te weinig? *stom* Wie weet hoe ik dit op kan lossen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Je kunt een buche maken van gewoon deeg 6 eierdooiers
80 gram suiker
1 snufje zout
geraspte schil van ½ citroen
3 eiwitten
20 gram maïzena
60 gram bloem
Doe er jam tussen, of pastachoca (hopelijk heb je dit in huis en besmeer hem aan de buitenkant met slagroom, of ook weer jam/pastachoca) en dan versieren zoals je bij de andere ook doet.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bestrijk hem met slagroom en bestrooi hem met chocoladevlokken of rasp er een reep chocolade overheen.
Krijg je ook nog een leuk 'boomstameffect'.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik nam misschien abusievelijk aan dat het om het bekleden van de stam gaat, maar misschien bedoel je voor het beslag zelf? Je zou dan misschien chocoladehagel of geraspte chocolade of gehakte choco fijn kunnen malen in de keukenmachine. Het gaat tenslotte om de chocoladesmaak.

Toegevoegd na 24 minuten:
Helemaal zonder cacao of chocolade heeft het niets meer met de buche Noël te maken. Dan is het een gewone gevulde biscuitrol geworden. Je zou hem dan kunnen vullen met limoenroom en kersen bijv. is ook erg lekker.

Limoenroom; klop 1 beker slagroom stijf met wat honing, Roer de gerspte schil van 2 limoenen en het sap ervan in ½ beker Griekse yoghurt en spatel dit dan door de slagroom. Besmeer de biscuitbodem ermee en verdeel er uitgelekte kersen uit glas over. Rol hem nu op.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing